torsdag den 20. december 2012

Nålefiltede stjerner DIY


Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Du skal bruge: En udstiksform, en filtenål, karteflor i den farve du ønsker og en blok skumgummi

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Læg ulden i tynde lag over udstiksformen

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Fortsæt på kryds og tværs til hele formen er dækket

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Skub/pres forsigtigt ulden ned i formen. Vær opmærksom på, at den skal helt ud i hjørnerne

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Filt så ulden ved at stikke nålen ned gennem ulden igen og igen til den hænger godt sammen.
Vær ekstra grundig i hjørnerne og langs kanterne

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Flyt formen

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Træk forsigtigt stjernen af skumgummien

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Put stjernen ned i formen igen med "bagsiden" op

Nålefiltede stjerner. DIY. Knödelicious
Filt igen med nålen, og stjernen er færdig. Så skal den bare trækkes på snor, og hænges op, som f.ex her


mandag den 17. december 2012

Hjemmelavet julepynt

Jeg har egentlig aldrig (i mit voksne liv) gået særligt meget op i jul, og endnu mindre op i julepyntning af mit hjem. Måske fordi jeg har så mange ting stående rundt omkring i forvejen, og nisser og stjerner og andet julegejl bare er med til at understrege, at jeg bestemt ikke bor minimalistisk.
Men i takt med at jeg har fået børn, og de er blevet større, synes jeg egentlig, at det der med at pynte til jul er en helt hyggelig tradition. 
Næste skridt er jo så, at få købt noget julepynt, men jeg synes at meget af det, der er på markedet er enten for dyrt eller for grimt, så... Heldigvis har farmor været rigtigt flink til at forsyne os med mere eller mindre krammelige nisser i løbet af de sidste par år, så bunden er ligesom lagt.  
I år har jeg ikke desto mindre bestemt mig for at udvide min julepyntssamling med noget hjemmelavet af slagsen. Så jeg har været i gang med papir, der skulle foldes, perler, der skulle smeltes, og uld, der skulle nålefiltes. Og jeg må nok indrømme, at det er vildt hyggeligt, og jeg har svært ved at få hold på produktionen igen :)

Papiret er printet herfra, og foldeinstruktionen er fundet lige her
Foldet i gavepapir

Også foldet i gavepapir

Hamaperler fyldt i udstiksform og bagt i ovnen v. 150.
Hvis man smører udstiksformen med olie inden man kommer perlerne i slipper de lettere

Nålefiltede stjerner

Nålefiltede stjerner
Det var slet ikke meningen, at stjernerne skulle hænge fra lampen længere end det tog at tage billeder af dem, men jeg synes det ser så hyggeligt ud, at de får lov at blive hængene :)

torsdag den 13. december 2012

Box #2, eller overspringshandlinger...

I går var jeg til julefrokost med mn gamgle mødregruppe. Vi er alle for længst startet på arbejde igen, men vi mødes stadig en gang om måneden og sludrer og spiser lækkerier :) Og i går var det altså blevet tid til julefrokost. Jeg skulle have ris ala mande med, og det havde jeg aldrig prøvet at lave før, så jeg var en kende spændt, da jeg gik igang med at koge grøden.  Det var vildt let, og blev super lækkert (hvis man altså er til sådan noget), så det tør jeg helt sikkert godt kaste mig ud i igen.
Nå, men der skulle selvfølgelig en mandelgave med, og da jeg ikke kunne finde noget brugbart i den lokale spar (ikke engang en pose snebolde kunne opdrives), besluttede jeg mig for at kreere en box. Den er lidt forskellig fra den sidste, idet den har voksdug inderst. Jeg synes den var lidt sværere at sy, fordi voksdugen jo er lidt stivere, og den blev da også en smule skæv, men jeg er jo heller ikke helt rutineret i boxe endnu.



Jeg skal prøve at sy den med en lidt længere lynlås, og jeg skal også prøve at sy en, der er mere penalhusformet. Men den tager heller ikke meget mere end en halv time at sy, så det skulle vel være muligt at finde tid til at eksperimentere lidt.
Og så skal jeg lave en DIY på den. For enhver blog med respekt for sig selv MÅ simpelthen have en DIY. Også selv om der findes oceaner i forvejen :)

Mht overspringshandlinger, så er hele dette indlæg en overspringshandling. Jeg skal rette terminsprøver, og skrive midtvejsudtalelser, og det hele skal være færdigt i morgen. Jeg kan bare ikke rigtigt komme igang. Jeg har været på facebook, og fået mit daglige blog-springs-fix. Jeg har også tjekket mail, og alt muligt andet, jeg ikke skal lige nu. Jeg skal møde om en time, og skal til gymnastik med pigerne i aften, så der burde være motivation nok til at komme igang, men... Jeg lærer vel en dag ikke at færdiggøge ting i aller sidste sekund :)

Der er lærer-Lucia-optog i dag til frokost på min skole. Det glæder jeg mig til. Det er altid hyggeligt at gøre noget uventet for eleverne :)
Og nu til udtalelser og terminsprøver...





tirsdag den 11. december 2012

Mr. Printables slår til igen...

I lørdags var det blevet tid til at julekagerne endelig skulle pyntes. Vi fik besøg af et vennepar, der skulle hjælpe os, og de havde selvfølgeligt deres søde børn med. En datter på 3 år og en søn på blot 4 måneder. (Jeg kan slet ikke tåle at se babyer, jeg får simpelthen lyst til at få 100 børn)
Det var lidt svært at vide hvor lang tid kagepyntningen kunne fastholde pigernes interesse, så jeg havde brug for en anden form for aktivitet også. Jeg fandt dette fantastiske juletræ, lige til at printe ud, lime sammen og klistre op.


Det var dog ikke træet, der trak, mens der skulle pyntes kager. Men det er ikke så underligt, når bordet bugnede af chokoladeknapper, krymmel, slik og glasur i alle regnbuens farver :)










Det er lidt svært at fotografere kager... Selvom vi alle pyntede og pyntede og pyntede hele lørdag, blev vi alligevel ikke færdige, og vi fortsatte søndag. Det er en rigtig hyggelig tradition, og jeg glæder mig til Saga er stor nok til at være med også. Hun var nu godt tilfreds med at kigge på, og spise chokoladeknapper :)

Der blev som sagt ikke farvet meget på træet lørdag dag, men træet har næsten ikke været i fred siden. Det er vildt hyggeligt, ta se pigerne gå til og fra, og det pynter en del mere, end billederne viser. Selv Saga er med til at farve, selvom hun ikke har helt styr på, hvilken vej blyanten skal vende :)










søndag den 9. december 2012

Jeg har begået en box

Jeg har længe haft lyst til at sy en af de der penalhuse, eller makeup-punge, eller hvad man ellers kalder dem, der er så populære i blogland for tiden. De der i box-facon. Men jeg har ikke rigtigt haft tid eller mod til at kaste mig over sådan et projekt. Jeg synes nemlig de ser vildt komplicerede ud.
I dag bestemte jeg mig så for, at nu var det alt for længe siden jeg havde produceret noget på symaskinen, så nu skulle det være. Og da jeg står og mangler en toilettaske, der kan bo på arbejdet, var det jo oplagt at sy en box. 
Jeg googlede, og fandt, en dejlig letforståelig DIY med gode billeder. Og her er så min helt egen hjemmesyede box :)


Er den ikke flot? 
Jeg har ændret lidt i målene, fordi jeg gerne ville have den mere box mindre penalhus. Og så har jeg tilføjet de grønternede "håndtag" ved lynlåsen. Den var ret meget nemmere og sy end jeg troede den ville være, og jeg skal helt klart have syet en mere. Den næste skal være lidt højere, og så skal den have voksdugsfor, så jeg kan bruge den som toilettaske. 

lørdag den 1. december 2012

Glædelig 1. december!

Jeg har brugt de sidste par dage op til 1. december til at lave juleoverraskelser. Nærmere bestemt julekalendre. Ikke til mine børn, som mange jo gør, de har en hel anden kalender, men det er en anden historie. Nej, jeg har lavet en til køkkendamerne på mit arbejde, og en til yngstebarnets dagplejemor.
Jeg fik ideen fra Mr. Printables, og kalenderen hedder Christmas Street, og den består af 24 forskellige små huse. Man kan åbne taget på husene, og fylde lækkerier, eller andre overraskelser, ned i dem :) Jeg fyldte mine med forskelligt juleknas.

Husene blev selvfølgelig lukket ordentligt inden de blev givet videre


Og pladen blev pakket pænt ind

Fyldt og opstillet på sin plads på skrivebordet i køkkenkontoret. Den er altså hyggeligere i dagslys, men den er opstillet om aftenen, for at bevare overraskelsen, så I må nøjes med et billede med lysstofrørsbelysning.
Jeg er ret vild med Mr. Printables, fordi det, som navnet antyder, er en blog fyldt med hyggelige krea-ideer lige til at printe ud. 

Udover julekalender udførelse, har vi også haft et lille feberbarn i 3 dage. Heldigvis havde jeg fri den ene, så det kunne godt hænge sammen. Nu lader det så til, at den store har overtaget temperaturen. Hun er i hvert fald gået i seng uden aftensmad, og ligger nu og sitrer i søvne i sin seng :( Stakkels lille pus! Jeg er altså ikke god til syge børn...