søndag den 28. april 2013

Første skoledag

I morgen er det første skoledag efter en laaaang og, efter min mening, unødvendig lockout. Men hey, det har da givet utallige anledninger til at 'bonde' med kollegerne, og det har været rigtigt rart :)
Jeg har ikke en anelse om hvad dagen i morgen bringer. Jeg har ikke forberedt noget som helst, for jeg forestiller mig, at det meste af dagen skal gå med at afklare hvordan får afviklet dette skoleår, så eleverne får den bedst mulige afslutning.
Det er vel egentligt ikke helt rigtigt når jeg siger, at jeg ikke har forberedt noget, for jeg har da bagt kager til 9.a. Lidt gensynshygge er vel på sin plads!
Chokoladsknapkager. Knödelicious

onsdag den 17. april 2013

Portræt 15/52

Begge piger er meget pyntesyge. Normalt handler det dog blot om halskæder, diademer, prinsessekjoler og tasker, men den anden dag, havde Liva selv taget sminke på. "Sminken" bestod af tavlekridt i forskellige farver :)
Portræt 15/52. Liva. Knödelicious
Saga nøjedes heldigvis bare med et par solbriller
Portræt 15/52. Saga. Knödelicious
Portrætter fra de andre uger kan ses her

Portræt 14/52

Portræt 14-52. Liva Knödelicious

Portræt 14-52. Saga. Knödelicious
Lad mig være den første til at sige, at jeg elsker mine børn. Nogen gange elsker jeg dem bare lidt mere når de sover :) Eller, det passer selvfølgeligt ikke, men nogen gange har man bare haft en af de dage, hvor det er lettere at huske, at man elsker dem, når de sover. 
Jeg er en af de mødre, der kan kigge på mine sovende børn i flere timer. De ser så fredfyldte ud, når de er helt væk. Liva får de der babytræk, som hun helt har mistet i vågen tilstand. Dem kan jeg godt savne hos hende engang imellem. Jeg synes hun er blevet stor alt for hurtigt.
Og så ligner de mere hinanden, når de sover, det kan jeg også godt lide :)

Portætter fra de andre uger kan ses her

Portræt 13/52

Portræt 13-52. Liva. Knödelicious
Portræt 13-52. Saga. Knödelicious
Pigerne er så heldige, at deres bedstefar har en slikbutik. Det er ikke rigtigt gået op for Saga endnu, men Liva er ikke i tvivl om hvad det betyder, når bedstefar skal hente noget i butikken. Hun har også fundet ud af, at man får ting af bedstefar, som andre børn ikke har. I påsken fik hun verdens største PEZ-figur. I Hello F...... Kitty udgave, selvfølgeligt! Den fungerer på samme måde som de små, den spytter bare hele pakker ud.
På besøg ved det vilde Vesterhav var Saga VILDT fortørnet over at blive stoppet i alle hendes utallige forsøg på at nå ud i vandet :)

Portrætter fra de andre uger kan ses her

mandag den 15. april 2013

Travel chair

Hvad er en "travel chair"?, tænker du måske. Og det kan jeg godt forstå, for det er heller ikke hver dag man støder på sådan en. Kort fortalt, er det en slags sele, der kan spændes på en almindelig stol, og som er nem at have i pusletasken til at tage med på ture, hvor højstolen bare ikke kan komme med. 
Det kan den heldigvis næsten altid, men jeg har en veninde, der bor i England, og det er jo ikke så nemt lige at tage højstolen med i flyet. Så da hun for et par uger siden var hjemme at få mindstefyren døbt, var jeg heller ikke i tvivl om, at han skulle have en "travel chair" i bonus-dåbsgave.
Travel chair. Knödelicious

Travel chair. Knödelicious
Jeg har forstærket den med en zig zag. Det stod godt nok ikke i DIY'en, men efter jeg så hvordan Saga sled for at komme fri tænkte jeg, at det nok ikke kunne skade. Det var forresten helt fantastisk skønt, at sy i drengestof til en afveksling. Det er som om blå og grønne farver er meget roligere end pink og lilla.

Travel chair. Knödelicious
Man trækker den bare mellem tremmerne, og sætter barnet i, lukker velkroen, og vupti :)
Travel chair. Knödelicious

Travel chair. Knödelicious
Saga havde overhovedet ikke tid til at sidde stille, så jeg måtte tage aben til hjælp.
Travel chair. Knödelicious

Travel chair. Knödelicious

Travel chair. Knödelicious
2 styks blev det til, og de er begge foræret væk. 
Opskrifter siger, at den ene side skal være i quiltet stof, men det havde jeg ikke (og jeg havde endnu ikke været på Lines kursus, så jeg vidste ikke hvordan man gjorde), så jeg syede den i tre lag, med fleece i midten. Hvis du skulle få lyst til at lave din egen er der en DIY lige her

fredag den 12. april 2013

Et lille stykke danmarkshistorie i glimt.

For anden gang i mit nu 34 år gamle liv har jeg været med til at skrive danmarkshistorie. Den første gang var nu den sjoveste, men det er ikke den dette indlæg skal handle om. Desværre... Jeg er som lærer en del af danmarkshistoriens største lockout, og i den forbindelse drog jeg og mine kolleger i går til hovedstaden, for at demonstrere sammen med ca 40.000 andre lærere.Det var helt fantastisk! Nu har vi i 2 uger været en lille flok på 9 lærere, og vi har ligesom manglet følelsen af at være med i noget større. Noget, der batter noget. Den følelse kom i går. Der var en helt utrolig venlig, humoristisk og optimistisk stemning blandt os, både i bussen over, i optoget mod Christiansborg, og til arrangementet på slotspladsen.

Lockout-demo. Knödelicious

Lockout-demo. Knödelicious

Lockout-demo. Knödelicious

Lockout-demo. Knödelicious
Vi startede på Østerport Station, hvor vi blev underholdt af "The Lockouts". Et skønt band, der havde omdigtet popsange, så de handlede om konfliktet. Det eneste, der manglede var en fadølsbod :)
Så gik vi til Christiansborg, hvor programmet bød på taler og musik.

Lockout-demo. Knödelicious

Lockout-demo. Knödelicious

Lockout-demo. Knödelicious

Lockout-demo. Knödelicious

Lockout-demo. Knödelicious
Det blev lidt koldt til sidst, men det blev glemt, da Tim Christensen sluttede det hele af med en fest :)

Jeg ved ikke om det nytter noget. Men man kan da håbe... Jeg er træt af at være lockoutet. Som de fleste af mine artsfæller vil jeg meget hellere gå på arbejde. Jeg kunne skrive stolpe op, og stolpe ned om denne konflikt, men jeg gider helt ærligt ikke. Jeg er træt. Træt af, at forsvare mig selv og mine arbejdstider. Træt af, at forklare, hvad det er jeg bruger min tid på. Træt af at prøve at oplyse uoplyste, uinteresserede danskere (37% tror vi strejker!!!) Træt af at være aktionist. Træt af følelsen af at spilde min tid. Og træt af ikke at kunne se en ende på det hele.
Men det var en god tur :)

mandag den 8. april 2013

Geranium dress

Jeg havde længe gået og kigget på mønsteret til denne kjole. Det hedder "Geranium dress", og er lavet af Made by Rae. Jeg synes bare, det så lidt kompliceret ud, og det der med pdf-mønster download var også en hel ny verden for mig, så jeg gjorde ikke rigtigt noget ved det. Indtil jeg så dette indlæg. Så var jeg solgt, og MÅTTE bare have det mønster til mine piger!
I mønsteret er der 2 forskellige skørt, tre forskellige halsudskæringer, og 3 forskellige ærmeløsninger.
Liva måtte selv vælge stof inde i skabet, og hun valgte denne lækre lilla med stjerner. 
Geranium dress. Knödelicious
Jeg er helt vild med de små ærmer, der ikke skal syes på, men bare er ét med bærestykket.
Geranium dress. Knödelicious
 Det lille hak i halsen er en fin lille feminin detalje
Geranium dress. Knödelicious
 Og selv indvendig er den færdig, fordi man ligesom folder foret rundt om sammensyningen af bærestykke og skørt.
Geranium dress. Knödelicious

Geranium dress. Knödelicious

Geranium dress. Knödelicious

Geranium dress. Knödelicious

Geranium dress. Knödelicious
Det er egentlig meningen, at der skal laves knaphuller og syes knapper i, men jeg valgte altså den lette løsning med trykknapper, som fungerer udmærket til mig.

søndag den 7. april 2013

Marapytta sy-workshop

Jeg er netop hjemvendt efter en hel weekend i Århus, i selvskab med min symaskine, og 10 syglade kvinder. Jeg har nemlig været så heldig at få plads på et af Lines sy-workshop, og resultatet blev denne skønne jakke

Jeg er rigtig glad for resultatet, den blev meget bedre end jeg end jeg havde håbet på. Jeg lægger lige nogle flere billeder på bloggen en af dagene. Farven snyder lidt, den er mere grøn i virkeligheden.
Hvis du kunne tænke dig, at se hvilke sko jeg havde på, da jeg syede, kan du se det lige her. Og ja, det er mig (den dygtige!!!) med H2O-klip klapperne... Man er vel jyde :)

mandag den 1. april 2013

Portræt 12/52

Under mottoet bedre sent end aldrig kommer portrætterne fra forrige uge :) 
Endnu engang er det ikke lykkes at få billeder med samme tema... Billedet af Liva er faktisk taget ud af en billedserie til et andet indlæg, som kommer senere.
Portræt 12/52. Liva. Knödelicious
Billedet af Saga er taget på vej hjem fra dagpleje. De havde puttet 90 balloner i et pudebetræk, og så var det holdbart nok til at børnene kunne bruge det som hoppepude. Lidt vildt. Da de ikke skulle bruge ballonerne til andet, måtte børnene få dem med hjem :) 
Portræt 12/52. Saga. Knödelicious

 Portrætterne fra de andre uger kan ses her